Ilmainen toimitus yli 100€ verkkokauppatilauksille
Varastotuotteilla nopea toimitus
Kivijalkamyymälä ja verkkokauppa

Louis Poulsen PH 2/1 Riippu

685.00710.00

Design Poul Henningsen. Valaisimen muotoilu perustuu heijastavaan 3-varjostinjärjestelmään, joka suuntaa suurimman osan valosta alaspäin. Varjostimet ovat suupuhallettua, kolmikerroksista opaalilasia, jonka yläpinta on kiiltävä ja alapuoli hiekkapuhallettu ja joka antaa pehmeän ja yhtenäisen valonjaon.

Avainsanat:

Kuvaus

 • Varjostin valkoinen suupuhallettu opaalilasi
 • Ripustuslaite:
  • messinki metalloitu alumiini
  • kiillotettu kromattu alumiini
  • musta metalloitu alumiini
 • Kangasjohto 3 m
 • Valonlähde E14
 • Leveys 20 cm, korkeus 14 cm
 • Toimitusaika noin 2-4 viikkoa

 

Tuotteen tarina: PH 2/1 riippuvalaisimen on PH 3-varjostinperheen jäsen. PH 3-varjostimellisen valaisimen perusajatus syntyi muutaman hektisen kuukauden aikana talvella 1925-1926 Kööpenhaminan Forum-näyttelyhallia varten. Poul Henningsen kommentoi uutta valaisintaan näin vuonna 1926: ”Todellinen innovaatio PH-valaisimessa on, että se tuottaa sekä häikäisemätöntä että taloudellista valoa. On helppoa luoda häikäisemätöntä valoa (epäsuoraa ja voimakkaasti suunnattua valoa) jos sallitaan, että osa valosta haaskataan. On yhtä lailla helppoa kehittää valaisimia jotka ovat erittäin tehokkaita jos niiden aiheuttama häikäisy jätetään huomioimatta. Mutta sekä taloudellisen että häikäisemättömän valon luominen on taidetta.” Ennen 3-varjostimellisen valaisimen suunnittelua, Poul Henningsen ja Louis Poulsen olivat tehneet yhteistyötä suunnitellessaan valaisimia Tanskan Paviljonkiin Pariisin Maailmannäyttelyyn Ranskaan 1925. Kun Poul Henningsen suunnitteli valaisimensa Maailmannäyttelyä varten, hän oli jo leikkinyt ajatuksella että logaritminen spiraali ehkä olisi hyvä perusajatus uudelle varjostinrakenteelle. Hajavalon ja logaritmisen varjostuskäyrän yhdistelmä antoi PH:lle mahdollisuuden hallita valaisimen häikäisyä koska jokainen varjostin tasaisesti vähentäisi valon säteilyä suhteessa niiden etäisyyteen valonlähteestä. Myös valon heijastus varjostimesta toiseen olisi harmonista. Varjostimien koko ja etäisyys toisiinsa nähden määräytyi sekä häikäisyn estämisen että valonjaon tarpeesta. Jo alusta oli selvää, että tämä konsepti olisi erittäin joustava. Varjostimia olisi mahdollista saada eri kokoisina ja lisäksi vielä eri sisäpinnoilla – valkoiseksi maalattuina tai hopea- tai kultapinnoitettuina. Erisävyisillä sisäpinnoilla olisi mahdollista luoda erilaista valoa.

Lisätiedot

väri

kromi, messinki, musta

Materiaali

lasi

Brand

Louis Poulsen

Louis Poulsenin tavoitteena on aina ollut valaisimien suunnittelun lisäksi myös valon muokkaaminen ja miellyttävän ilmapiirin luominen, jotta ihmiset viihtyisivät niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Valon muoto luo tilan, ja Louis Poulsenin tuotteet sopivat harmonisesti määrittämäänsä tilaan – epäsuorana, pehmeänä ja kutsuvana.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Louis Poulsen PH 2/1 Riippu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat välittömästi -10% alennuksen verkkokauppaan!

Jätä vain sähköpostiosoitteesi, niin saat koodin heti perille!