Ilmainen toimitus yli 100€ verkkokauppatilauksille
Varastotuotteilla nopea toimitus
Kivijalkamyymälä ja verkkokauppa

Louis Poulsen PH Septima

10,925.00

Design Poul Henningsen. Seitsenvarjostiminen lasikruunu tuottaa häikäisemätöntä, alaspäin suunnattua valoa miellyttävän herkästi hehkuen. Varjosta toiseen suojalasin himmeät osiot peittävät niissä vuorottelevat kirkkaat osiot, mikä tekee valosta entistäkin pehmeämpää.

Tilaustuote. Arvioitu toimitusaika näkyy kuvauksessa alapuolella.

Avainsanat:

Kuvaus

  • Ø50 cm, korkeus 40,5 cm
  • Kirkas ja mattalasi/messinki
  • Johdon pituus 3 m, valkoinen tekstiilijohto
  • Valonlähde E27
  • Toimitusaika noin 3-4 viikkoa

 

PH Septimaa pidetään yhtenä Poul Henningsenin hienoimmista riippuvalaisimista. Kun valaisin esiteltiin ensimmäistä kertaa prototyyppinä Danish Museum of Decorative Art -museossa (nykyisin Design Museum Denmark) vuonna 1928, runollinen valaisin sai yleisön suosion. PH:n 3-varjostinjärjestelmään perustuvassa lasikruunussa on neljä lisävarjostinta kolmen perusvarjostimen välissä – kaikki seitsemän varjostinta on valmistettu erittäin herkästä mutta kestävästä italialaisesta borosilikaattilasista. Kirkkaasta lasista valmistetut varjostimet on käsitelty niin, että niissä näkyy vuorotellen kirkkaita ja himmeitä osioita. Ne on sijoitettu niin, että himmeät osiot peittävät niiden alapuolella olevat kirkkaat osiot, jolloin limittäiset kerrokset levittävät valoa hajautetummin, mutta valaisevat edelleen alaspäin häikäisemättä. Lisäksi yläosan siisti pyöreä lasikuppi estää pölyä ynnä muuta likaa pääsemästä lamppuun. Vuonna 1931 lanseerattiin pienempi PH Septima 4. Se perustuu PH 4/4:n varjostinkokoihin. Alkuperäinen PH Septima 5 puolestaan perustuu PH 5/5:n varjostinkokoihin. PH Septiman kehittämisen aikana Henningsen suunnitteli myös metalliversion, mutta sitä ei koskaan alettu valmistaa. Piirustukset loivat kuitenkin pohjan PH Artichoken kehitykselle, joka suunniteltiin noin kolme vuosikymmentä myöhemmin Kööpenhaminan Langelinie Pavilioniin. Arvostettu PH Septima kuitenkin poistui tuotannosta 1940-luvulla raaka-ainepulan vuoksi lukuisten muiden valaisinten ohella. Nyt vuonna 2020 Louis Poulsen palauttaa tuotantoon tämän Poul Henningsenin suunnitteleman PH Septima 5:een perustuvan tyylikkään, seitsemän varjostinta sisältävän lasikruunun, jonka ripustusta ja lasimateriaalia on kehitetty kestävyyden ja vakauden parantamiseksi.

Lisätiedot

Materiaali

lasi

Brand

Louis Poulsen

Louis Poulsenin tavoitteena on aina ollut valaisimien suunnittelun lisäksi myös valon muokkaaminen ja miellyttävän ilmapiirin luominen, jotta ihmiset viihtyisivät niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Valon muoto luo tilan, ja Louis Poulsenin tuotteet sopivat harmonisesti määrittämäänsä tilaan – epäsuorana, pehmeänä ja kutsuvana.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Louis Poulsen PH Septima”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat välittömästi -10% alennuksen verkkokauppaan!

Jätä vain sähköpostiosoitteesi, niin saat koodin heti perille!